sobota 1. srpna 2020
Recept na švestkovou omáčku.
je zda dán na přání,tak si jej klidně okopírujte.. Omáčku mixujte
klidně teplou a už ve skleníčkách NEREXOVAT...
Švestková omáčka k masu...
2,5 kg švestek,vypeckovat,-
5 PL octa,-
50 dkg cukru-kdo může sladší,tak si
podle chuti i více...
6 PL rumu,-
koření jsem použila perníkové a to
3 PL= je tam hřebíček,skořice-však to znáte...
Vypeckované švestky jsem dala do pekáče
vyššího zalila octem a pekla v troubě asi
1/2 hodinky,potom jsem zasypala cukrem,kořením,
a polila rume a pekla další 1/2 hodinky.
kdo chce po rozmixování klidně si dejte gelfix
bude omáčka hustší...Potom klidně naředit jako povidla...
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Takový malý pelmel... Citáty slavných. ...
To by si manžel pošmáknul, ten švestkovou omáčku tuze rád :).
OdpovědětVymazatOkopírováno. Děkuji
OdpovědětVymazatJitu nemáš za co děkovat,ráda jsem to udělala,kdyby jsi ji měla hustou,tak ředím buď horkou vodou-kapku nebo rumíkem.pa
VymazatPrávě začíná sezona švestek, recept se určitě hodí ☺
OdpovědětVymazatMiluško porovnala jsem to se svým receptem na pečená povidla a moc se neliší. Ta omáčka by měla být nejspíš řidší než povidla.
OdpovědětVymazatŠvestkovou omáčku neznám, ale musí to být určitě dobrota. Znám pouze povidla do buchet, na šulany a knedlíky.
OdpovědětVymazatJanko klidně si ji můžeš vytvořit z povidel zkrátka je naředit buď horkou převařenou vodou nebo slabě s příchutí rumu. Kamarádka si ji podle mě dala v Praze,když jsme tam byly na obědě a museli jí přinést nášup. Ke kuřecímu masíčku nebo uzenému je to dobrý...
VymazatJá mám hubu mlsnou, já bych si dala :-)
OdpovědětVymazatKrásné srpnové dny !!
Simi však nejsi sama,mě taky musí vyhánět z kuchyně,pak se divím,že jsem přepapaná....
Vymazat